Kom igång med träningen

Knyta på så träningsskornaNu när våren äntligen kommit med sol och värme kan det ju också vara läge att komma igång med träningen igen efter en lång och kall vinter. För den som inte tränat på ett tag eller för den som inte alls tränat tidigare kommer här några tips på hur man kommer igång på ett bra sätt.

Mjukstarta

Viktigt när man inte varit igång på ett tag är att det lugnt i början så att kroppen vänjer sig vid högre belastning, annars är det lätt hänt att man drar på sig skador och dylikt.Ett bra tips kan vara att börja med korta joggingrundor på 15-20 minuter första gångerna för att få upp lite flås.

Schemalägg träningen

För att underlätta träningen och öka chanserna att den blir av är ett bra tips att på något sätt schemalägga sin träning, det vill säga att man har en speciell dag då man tränar. Ett bra tips kan vara att träna till exempel måndag och onsdag eller tisdag och torsdag, så är man ledig när helgen kommer.

Träna tillsammans med andra

Ett annat bra tips när man tränar är att göra det tillsammans med andra eftersom det är betydligt roligare att svettas i grupp än att göra det själv.