Investera i din egen träningsutrustning

Träning tar många olika former. Men det finns ofta utrustning och redskap som kan göra din träning enklare, mer effektiv eller båda på en och samma gång. Att göra en investering i sådan utrustning kommer att vara att investera i din träning i stort och därmed även din hälsa.

Om du inte har någon träningsutrustning alls hemma har du säkert många bra alternativ att välja mellan. Du kan alltid börja att titta runt i butiker som Gymkompaniet och se vad som skulle vara mest givande för dig. Tänk på att du inte behöver köpa absolut allt du skulle kunna få användning för på en och samma gång. Gör det istället till ett mer långvarigt projekt och beställ någon sak i månaden tills du har det du behöver. Är du lite osäker på vad du ska köpa och är i fasen att komma igång med din träning överhuvudtaget kan vi tipsa om några mångsidiga träningsredskap. Börja gärna med ett set hantlar.

Antingen en serie i olika vikter eller en där du kan byta ut vikterna själv. Du kan också överväga att skaffa ett fitnessband, även kallat motståndsband eller bara gummiband, då det kan ge dig möjligheten att göra en del övningar som inte fungerar med bara kroppen. Men de kan även användas för att stabilisera kroppen vid svårare övningar. Det enkla hopprepet är en klassiker och kan verkligen komma till bra användning hemma. Har du inte hoppat hopprep på ett tag kanske tekniken är lite rostig. Men den tränar du snabbt upp om du bara ger det en chans. En yogamatta kan också vara praktiskt. Även om du inte håller på med yoga är det ett mjukt men ändå stabilt underlag för en mängd olika övningar.