Träna för hälsans skull

Det finns många faktorer som spelar in om man vill ha en bra hälsa, som till exempel mat, sömn, rökning och stress med mera. En av de viktigaste ingredienserna i ett hälsosamt liv, ja tillsammans med mat till och med den viktigaste, är träning och motion.

Träningens effekter

När man tränar eller motionerar förbättrar man inte bara sin kondition och sin styrka, man bidrar också till att stärka skelettet. Träning gör också så att man minskar risken att drabbas av en rad olika sjukdomar, som till exempel diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar samt vissa former av cancer.Även den psykiska hälsan blir bättre av träning och motion då olika typer av signalsubstanser frigörs, vilket motverkar ångest och depression.

Träningstips

Vill man komma igång och börja träna och motionera finns det många alternativ utöver löpning och gym om man inte är så särskilt förtjust i dessa bägge alternativen, som till exempel fotboll, tennis, cykling, simning, skidåkning, dans, yoga eller pilates.Det viktigaste när det kommer till träning och motion är egentligen inte hur man rör på sig utan att man rör på sig.