Den bästa träningen för dig som är gravid

Att vara gravid är en spännande resa och är ett riktigt fantastiskt kapitel i ens liv. För att göra denna process så behaglig som möjligt är det dock rekommenderat att man håller sig i så god form som möjligt.

Vad är bra och vad är dåligt?

Många undrar över hur det är att träna när man är gravid och här förespråkas det ofta om flera skonsamma träningsformer som passar perfekt för dig som är gravid. Det är viktigt att hålla i gång, och det hjälper faktiskt dig även när barnet ska födas då förlossningen blir lättare. Med träning kommer du även känna att din rygg blir starkare, vilket är bra när magen växer alltmer och din rygg ska bära på mer vikt. Några av de lämpliga träningsformer du kan utföra är styrketräning, yoga, promenader och simning.Speciellt simning och vattengympa är omtyckt bland många då riskerna för att skadas är minimala. För att underlätta träningen gäller det att bära passande kläder som inte skaver när man är gravid. Att träna i kläder som inte passar kan snabbt sänka motivationen att fortsätta.

Många fördelar

Andra stora fördelar med att träna när man är gravid är att du blir starkare och får mer energi. Du kommer därmed känna mindre av både illamående och värkar, något som i många fall plågar ganska många kvinnor. Inte nog med det så kommer massvis av de härliga endorfinerna att utlösas och du mår så mycket bättre direkt. Det är med andra ord ett hälsosamt lyckopiller att sätta på sig träningskläderna för att köra ett välbehövligt pass. Både du och barnet kommer må så mycket bättre av det!