Smärtfri med träning

sh_home_workout_fitness_192287702Har man haft problem med mindre krämpor och ont, kan träning vara en viktig del i tillfrisknade. Många gånger får man dessa krämpor och smärtor på grund av inaktivitet och svaga muskler. Vi kan inte ge ett svar till alla och det vore oansvarigt att ge råd som kanske skadar en person. Därför är det av stor vikt att man talar med sin sjukgymnast eller läkare innan man ger sin in i en träningsregim. En del personer kan ha problem som kan förvärras med tärning eller åtminstone fel sorts träning, så var varsam innan du börjar din träningsresa. Genom att träna upp grundstyrkan kommer kroppen att orka med. Har man mer muskler kommer man även att bränna fler kalorier även om man sitter still, så risken att gå upp i vikt minskar. Vill man börja med styrketräning ska man få ett anpassat program av en personlig tränare som visar en rätt tekniker och belastning. Vad man sedan väljer för aktivitet beroende på vilka områden man måste arbeta med. Ryggsmärta är en av de vanligaste åkommorna i Sverige och det vanligaste botemedlet är att fortsätta röra sig och inte sitta still för ofta. Att ta långpromenader och göra någon form av rörelse varje timme kan göra under för smärtan.För att orka med träningen är det vissa andra saker man ska fixa i sin vardag:

  • Rätt kläderhitta ett märke som är bekvämt och prisvärt och köp in några överdelar och underdelar för att kunna variera. Träningen är mycket lättare att ta sig i genom om kläderna sitter som de ska och man känner sig snygg. 
  • Stressfri miljö – för mycket stress kan leda till depression och störa träningen. Stress kan också vara en del av smärtorsakerna.
  • Tid i schemat – se till att planera in träningstiden i vardagsschemat. Diskutera schemat med familjen så att alla kan ge dig utrymme att träna några dagar i veckan.