Leva tillsammans

2188311-senior-couple-exercising-in-parkAtt älska någon gör inte allting lätt i ett förhållande. Det kan fortfarande uppstå problem och det krävs hårt arbete för att få ett förhållande att hålla. 

Spendera tid ihop

Låt inte vardagen komma emellan förhållandet. Det är så lätt att man bara bor tillsammans, men går förbi varandra hela dagarna. Efter jobbet ska ena på gymmet, den andra vill sitta själv och läsa eller åker och hälsar på kompisar. Det är viktigt att man inte bara bor tillsammans, utan även spendera tid tillsammans bortanför hemmets ”måsten” såsom att sköta om barnen, städa, äta och sova.Drar man sig från att umgås med sin partner, kan man behöva söka hjälp att hitta anledningen till detta. Det behöver inte betyda att man slutat älska varandra, det kan finns flera andra anledningar varför man väljer att prioritera andra saker än sin partner.

Parterapi

Om ens förhållande känns fattigt, om man bråkar mycket, har problem att kommunicera eller om det känns som gnistan är borta, kan det vara lättare att hitta den om man får hjälp på vägen. Att hitta svaren ensamma kan vara nästintill omöjligt om man inte har rätt verktyg att arbeta med.Det är alltid värt tiden att försöka rädda ett förhållande så länge man tror att det finns något kvar att rädda.

Ge varandra utrymme

På andra sidan myntet finns det par som spenderar för mycket tid med varandra. Man har inget liv utanför sitt förhållande och har därmed nästan slutat att vara en egen individ, man är bara en hel person när ens partner är med.Det är viktigt att ha egentid och egna hobbies utanför sitt förhållande. Och att ge sin partner utrymme att växa som person. Detta kan innebära att ge sin partner egentid flera timmar i veckan medan denna går på kvällskursen, läser böcker, mekar med bilen, pysslar i trädgården eller träffar sina vänner.