Hälsosam till vardags

Att leva en hälsosam livsstil är kanske inte det lättaste vi kan göra idag, men det finns väldigt många fördelar med att göra det. Här tänkte vi tipsa om några saker man bör göra i sin vardag för att bli mer hälsosam.

  1. Få tillräckligt med sömn. Ser man till att sova 7-8 timmar varje natt kan man i längden minska risken för en rad sjukdomar, både fysiska och mentala. Det exakta sömnbehovet varierar dock från person till person; somliga klarar sig utmärkt med 6 timmar medan andra kan behöva 9 för att få dessa positiva effekter.
  2. Äta rätt. Att äta rätt är något många kämpar med, mycket på grund av att den enklaste och snabbaste maten att fixa sällan är den bästa för oss. Men vikten av en bra diet går inte att understryka tillräckligt, speciellt inte när man är gravid.
  3. Röra på sig. Många lever allt för stillasittande livsstilar idag, både på jobbet och hemma. Även om vi inte kan övertyga alla om man ta sig ut till gymmet regelbundet bör man åtminstone kliva upp och röra sig fem minuter varje timme.
  4. Dricka vatten. Vatten är bland det bästa vi kan fylla upp vår kropp med. Genom att regelbundet dricka vatten kan man se många positiva effekter, och dricker man kaffe är det ännu viktigare att få i sig mer vatten då kaffe är vätskedrivande.