Praktiska träningstillbehör

Ju mer man tränar desto fler anledningar finns det att satsa lite extra på sakerna runtikring träning. Här tänkte vi tipsa om ett antal olika tillbehör som kan vara bra att ha av en eller annan anledning.

Aktivitetsklocka

Satsar man mycket tid och energi på träning är man säkert mån om att veta lite mer om hur ens kropp ligger till. En aktivitetsklocka kan hjälpa till att visa hur man ligger till i sina träningsmål, hålla reda på grovt hur många kalorier man förbrukar och andra parametrar som kan vara bra att veta. De kommer i en mängd olika prisklasser så att var och en kan hitta en som passar deras budget och fyller behoven.

Knäskydd

Ett knäskydd tillför både värme och stabilitet till knäet och kan låta bland annat de som lyfter tunga vikter att säkert lyfta mer. Många använder även dessa om de har problem i knäna för att låta dem fungera som vanligt. Det finns även liknande skydd för armbågen.Tänk bara på att ett sådant skydd inte är ett bot mot det underliggande problemet.

Kompressionskläder

Kläderna i sig kan också fylla en viktig funktion. Detta kan sägas vara fallet för alla träningskläder, men det blir extra sant när man talar om kompressionskläder. Dessa sorters kläder kan användas i många olika tränings- och idrottsformer för att öka prestationen. Teorin bakom dessa är att ett konstant tryck hjälper klaffar i blodkärlen att öppna upp sig vilket då leder till ökat blodflöde och snabbare borttransportering av slaggprodukter som bildas i musklerna under hår träning. På så sätt kan kroppen snabbare bli av med mjölksyra.