Skonsam träning för kroppen

Alla har vi ett behov av att röra på oss. Men alla har inte samma förutsättningar. Det kan vara fysiska problem som gör att vi inte kan ge oss ut i löpspåret som andra. Att cykla är en skonsam träning för din kropp och många kan anamma denna träningsform.

Cykel en skonsam träning

Om man inte tränat något alls tidigare så kanske en elcykel kunna hjälpa dig att komma ut och röra på dig. Trots att du får en hjälpmotor som för cykeln framåt så måste du trampa för att hålla motorn igång. Det är en skön assistans i jobbiga backar att få hjälp av exempelvis en Scott elcykel. Du kan med fördel stänga av din elmotor på raksträckor och cykla för egen kraft. Ju mer du är ute och cyklar desto mer kommer du att orka med. Tänk bara att kunna vara ute i friska luften. Det kan i sig själv göra dig gott.

Simning också skonsamt

Om du vill kombinera med någon mer träning så är också simning skonsamt för din kropp. Även om du anstränger dig så blir det inte någon stor belastning på din kropp i vattnet. Se till att simma ett par längder i vecka kommer att göra dig gott. Planera in vilka dagar som du ska simma och vilka som du ger dig ut på cykel. Det gäller att skapa bra rutiner som passar dig och din tillvaro. Tillslut så kommer du att sakna din simträning om du inte kan komma iväg och träna.